2014-11-18_17-29-35L’antiga línia de ferrocarril per on es transportava el ferro que es produïa a les mines d’Ogassa, cap a Sant Joan de les Abadesses i Ripoll, ha estat reconvertida en un carril bici ideal per fer planeres excursions. Des de Ripoll s’arriba a l’antiga estació de tren de Sant Joan de les Abadesses per un paisatge de pastures, camps de conreu i boscos. L’excursió es pot aprofitar, a més, per visitar alguns dels monuments romànics més importants del Principat.

 

Per iniciar la ruta, cal situar-se a Ripoll, la capital comarcal, amb cotxe, per carretera o amb tren. El ferrocarril abandonat s’iniciava a l’estació de Ripoll, però el primer km ha estat ocupat per vials urbans, sense carril bici.

Al final del passeig de Sant Joan de Ripoll, seguint la carretera C-26 en direcció a Camprodon, s’accedeix al polígon industrial, on es troba un indicador del punt d’inici del carril bici.

El recorregut està totalment senyalitzat i és força planer (només l’1 % és pendent), lleugerament en pujada a l’anada i de baixada a la tornada. En arribar a l’estació de tren de Toralles, a Sant Joan de les Abadesses (km 12), s’acaba el carril bici. Per tornar es desfà el camí.

A Sant Joan de les Abadesses cal visitar el monestir i les seves magnífiques obres mestres del romànic, el museu, l’església de Sant Joanipol i el pont medieval. A Ripoll, el monestir de Santa Maria, amb la seva extraordinària portada, i l’església de Sant Pere.

 

Informació pràctica

Es recomana dur cartografia de l’entorn. És necessari disposar d’una bicicleta, casc, roba adequada, material per reparar punxades, un comptaquilòmetres ben ajustat així com aigua i menjar suficient. Els usuaris d’aparells GPS poden descarregar-se els tracks i els Way Points des de la fitxa de la ruta.

Track de la ruta del Ferro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation